De ervaring van Gerard en Erni - Wonen a la carte

Gerard en Erni Kortekaas wonen al 40 jaar in het huis ‘Nieuw Honsel’ in Honselersdijk, gelegen aan de kwekerij die tot voor kort nog vol stond met snij-hortensia’s, alstroemeria’s en decoratiegroen. Gerard en Erni hebben de kwekerij verkocht en daardoor zijn ze een zoektocht naar een nieuw huis gestart.

Al snel waren ze het er over eens dat hun voorkeur uitging naar een nieuwbouw huis, zodat ze de eerste jaren nauwelijks tot geen onderhoud zouden hebben aan hun woning. Ook het comfort wat tegenwoordig in een nieuwbouwwoning wordt geleverd, sprak ze erg aan. Verder zochten Gerard en Erni naar een huis met veel ruimte en licht, daarnaast stond een flinke en zonnige tuin op het wensenlijstje.

Toen ze van het nieuwbouwproject aan de Maximastraat in Maasdijk hoorden, waar 4 twee-onder-een-kapwoningen werden aangeboden, werden ze direct enthousiast. ‘De woningen zijn van binnen heel ruim, bovendien zijn de kavels diep, zodat er een flinke tuin overblijft. Hierdoor kan je, op een zonnige dag, de hele dag in de zon zitten. Het is een rustige straat en je bent zo in het centrum. Je kunt lopend naar de bakker en de supermarkt, je hoeft niet overal de auto voor te pakken’ vertelt Erni. Een afspraak bij makelaar Peter Overvoorde was dan ook zo gemaakt.

Aangezien de start van de bouw voor GlasZicht fase 1 al gepland was, hebben Gerard en Erni de keus gemaakt voor een woning in fase twee, welke ook inmiddels in verkoop was. Om hun woning nog meer naar hun eigen wens te maken, zijn Gerard en Erni aan tafel gegaan met de architect. Dit is een uniek onderdeel van het proces wat de projectontwikkelaar Wonen à la Carte de kopers aanbiedt. ‘We hebben ervoor gekozen om de keuken aan de kant van de tuin in te laten tekenen, met openslaande deuren en twee grote ramen, zodat we veel licht hebben in de keuken. Bij mooi weer kunnen we heerlijk de deuren open doen, je loopt dan zo vanuit de keuken de tuin in om lekker een bakje koffie te drinken’, vertelt Erni. Op de eerste verdieping hebben Erni en Gerard ervoor gekozen om een separaat toilet in te laten tekenen en op de tweede verdieping een ruime slaapkamer. ‘Voor als de kinderen nog eens een nachtje willen blijven slapen’.

Gerard vult aan: ‘Het hele huis wordt voorzien van vloerverwarming en we vinden het erg fijn dat we straks in een zeer energiezuinig huis wonen met zonnepanelen en een warmptepomp. De woning is energieneutraal en dat zullen we straks flink gaan merken op de energierekening.

De komende tijd zal het ontwerp van de woning definitief gemaakt worden en dan is het wachten tot de bouw start. ‘En we hopen natuurlijk snel nieuwe buren te krijgen’, lacht Erni.

GlasZicht fase 2 bestaat uit vier energieneutrale twee-onder-een-kapwoningen die in het centrum van Maasdijk worden gerealiseerd. De woningen hebben een woonoppervlakte van maar liefst 186 m² (langskapwoning) en 194 m² (dwarskapwoning), diepe tuinen, gemetselde vrijstaande garage en een luxe afwerking. Daarnaast zijn de woningen energieneutraal, dus zeer duurzaam door de zonnepanelen en warmtepomp. Alle verdiepingen worden uitgerust met vloerverwarming, waarmee in de zomer de vloer gekoeld kan worden.

Uniek aan het plan is dat je aan tafel met de architect je nieuwe woning naar eigen wens en behoefte kunt indelen. Daarnaast helpt de interieurstyliste je te ontdekken welke stijl en smaak past bij jou en je huis. Interesse in een van de laatste woningen en buren willen worden van Gerard en Erni? Neem dan contact op met Overvoorde Makelaardij, tel. 0174 415 445. Kijk voor meer informatie op de website van GlasZicht fase 2.


Nieuwsoverzicht

Contact

Projecten

Ervaringen