GlasZicht fase 2

4 Twee-onder-een-kapwoningen
Maasdijk
Meer Minder

Maasdijk is één van de elf dorpskernen van Gemeente Westland en behoort tot een van de kleinere dorpen. Het dorp kenmerkt zich door zijn betrokken en sociale gemeenschap.

Wonen à la Carte is door de eigenaar van een perceel grond aan de Prinses Máximastraat benaderd voor de ontwikkeling van deze grond. Eerder was deze grond al ontwikkeld voor losse bouwkavels en op de markt geweest. Uiteindelijk is er één kavel verkocht en een woning gebouwd. Op de overgebleven grond, waar voorheen schapen liepen, heeft Wonen à la Carte vier twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld met het Wonen à la Carte concept. De in verkoop gebrachte woningen waren een combinatie van een 3-laagse herenhuis met dwarskap en een 2-laagse semi-bungalow met langskap. De achtertuinen van deze woningen grenzen aan water en kijken uit op een glastuinbouwbedrijf. Uiteraard zijn de woningen energiezuinig zonder gasaansluiting en voorzien van een individuele bodemwarmtepomp.

Alle woningen zijn in overleg met de kopers en de architect aangepast aan hun woonwensen. Er komt zelfs bij 1 woning een huislift, zodat de kopers ook voor de toekomst al klaar zijn.

Standaard hebben deze woningen allemaal een vrijstaande berging, te gebruiken als garage en zijn ze al “luxe” afgewerkt, zoals geen bovenlichten bij de binnendeuren, de zogenaamde “v-naden” in het plafond worden vlak gemaakt en er komen stompe binnendeuren in.

Een aantal voorbeelden van woonwensen die door de architect in de ontwerpen zijn verwerkt:

• Het uitbouwen van de begane grond of alle 3 de verdiepingen
• Een huislift in de woning maken • Het verplaatsen van de entree naar de zijgevel
• De keuken aan de tuinzijde
• Extra kozijnen/dakkapellen/dakramen
• Verplaatsen of vergroten van de badkamer
• De tweede verdieping met extra slaapkamer(s) en bergruimte
• Slaapkamers samenvoegen en een inloopkast erbij

GlasZicht fase 2 in het kort:
– 4 twee-onder-een-kap woningen
– Kavelgrootte van 440 m² tot 455 m²
– Woonoppervlakte gerealiseerd van 194 m² tot 237 m²
– Ontwerp van Fred Dessens van Kampman Architecten
– Gebouwd door Eekhout Bouw
– Prognose oplevering nader te bepalen