Contouren Rijswijksche Vlechterij worden zichtbaar Contouren Rijswijksche Vlechterij worden zichtbaar

05/09/2024

Contouren Rijswijksche Vlechterij worden zichtbaar

Aan de Sionsweg zijn de eerste stalen portalen geplaatst waardoor de contouren van het fraaie ontwerp van de levensloopbestendige woningen tot uiting beginnen te komen. De achtertuinen van de vier geschakelde en vier vrijstaande woningen liggen aan de Noordhoornsche Watering.

Enkele tientallen meters verderop is de royale vrijstaande villa in aanbouw die ook aan het water ligt. Droomplekken die voor de toekomstige bewoners werkelijkheid gaat worden. De bijzondere architectuur wordt gekenmerkt door een robuust, industrieel uiterlijk waarbij de houten gevel de acht woningen hun markante karakter geeft. Aan de waterzijde komen decoratieve schuurdeuren die de riante raampartijen omlijsten. Royale overstekken zowel aan de voor- als achterzijde geven de woonkeuken een chique uitstraling en bieden een beschut plekje om te genieten van de mooie locatie.

Het ontwerp van de vrijstaande villa kent overeenkomsten met de 8 woningen, maar Zeinstra Veerbeek architecten heeft ook opvallende verschillen toegepast. Zo heeft de vrijstaande villa een sfeervolle rieten kap en gestucte gevels. Opvallend is ook het gemetselde kader rondom de riante raampartij aan de voorzijde van de woning. Van Houwelingen Bouw Rotterdam doet de realisatie van dit prachtige project in opdracht van gemeente Rijswijk en Wonen à la Carte treedt op als gedelegeerd ontwikkelaar.