Wonen à la Carte ‘geland’ op ILSY-plantsoen Wonen à la Carte ‘geland’ op ILSY-plantsoen

26/09/2024

Wonen à la Carte ‘geland’ op ILSY-plantsoen

We zijn verhuisd! Met trots presenteren wij ons nieuwe kantoor aan het ILSY-plantsoen 5A in Den Haag. Wonen à la Carte heeft haar intrek genomen op het oude vliegveld Ypenburg in het monumentale gebouw waar voorheen de Nationale Luchtvaartschool (NLS) was gehuisvest. 

Het gebouw is in 1939 gebouwd naar een ontwerp van architect Mertens. Vanuit ons kantoor kijken we uit op een prachtige groene tuin waar hazen lopen en talrijke vogels vliegen.

Het ILSY-plantsoen dankt zijn naam aan de Internationale Luchtvaartshow Ypenburg die er van 1949 tot 1957 ieder jaar werd georganiseerd. Honderdduizenden toeschouwers kwamen kijken naar spectaculaire shows. Het Vliegveld Ypenburg werd in 1936 voor het eerst in gebruik genomen als terrein voor sportvliegers. Op 10 mei 1940 werd het vliegveld aanvankelijk gevorderd door de Duitse bezetters, maar tijdens de Slag om Den Haag weer heroverd door de Nederlandse strijdkrachten. Na de Tweede Wereldoorlog deed Ypenburg jarenlang dienst als militair vliegveld, totdat het in 1992 werd gesloten om plaats te maken voor de gelijknamige Vinex-wijk. Restauratie heeft de gebouwen in ere hersteld.

Vanaf onze nieuwe inspirerende locatie werken we met veel plezier aan onderscheidende projecten in diverse gemeentes in het land.