Aan de Braassem

8 Twee-onder-een-kapwoningen
Roelofarendsveen
Meer Minder

Braassemerland is een nieuw woongebied in Roelofarendsveen en bestaat uit 4 deelgebieden die fasegewijs worden ontwikkeld. Aan de Braassem is één van de deelgebieden en hier komen circa 1180 woningen. Leven met en aan het water vormt één van de belangrijkste elementen. De bestaande watergangen blijven zo goed mogelijk behouden. Van west naar oost wordt de bebouwing ruimer van opzet en sluit deze uiteindelijk aan op het Braassemermeer.

Wonen à la Carte is door VolkerWessels Vastgoed benaderd voor de ontwikkeling van bouwkavels in mede opdrachtgeverschap op de locatie Aan de Braassem. Hier hebben we 8 twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld met het Wonen à la Carte concept. De woningen zijn gelegen aan doorgaand vaarwater en hebben de mogelijkheid voor een aanlegsteiger.
De kopers hebben aan tafel met de architect hun woonwensen naar voren gebracht waarna de architect het heeft vertaald naar een woning volledig op maat. De breedte van de kavels maakten het verbreden van de woning over de volle hoogte erg aantrekkelijk en is door allen benut. Bij één van de woningen is daarnaast de woonkamer voorzien van een zij-uitbouw om een muziekkamer te maken. Ook is er een woning met een grote zij-aanbouw om daar een kangoeroe woning te maken voor ouders die ouder worden. Andere voorbeelden van gerealiseerde koperswensen zijn een woonkeuken aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtertuin, twee badkamers en een royale ouderslaapkamer met inloopkast en een open verbinding naar een ensuite badkamer.

Aan de Braassem in het kort:
8 twee-onder-een-kap woningen
Kavelgrootte van 235 m2 tot 246 m2
Woonoppervlakte gerealiseerd van 162m2 tot 177 m2
Ontwerp van Menno Pijffers van 4D architecten
Gebouwd door Bébouw Midreth
Opgeleverd eerste kwartaal 2020