GlasZicht

4 Twee-onder-een-kapwoningen
Maasdijk
Meer Minder

Maasdijk is één van de elf dorpskernen van Gemeente Westland en behoort tot een van de kleinere dorpen. Het dorp kenmerkt zich door zijn betrokken en sociale gemeenschap.
Wonen à la Carte is door de eigenaar van een perceel grond aan de Prinses Máximastraat benaderd voor de ontwikkeling van deze grond. Eerder was deze grond al ontwikkeld voor losse bouwkavels en op de markt geweest. Uiteindelijk is er één kavel verkocht en een woning gebouwd. Op de overgebleven grond, waar voorheen schapen liepen, heeft Wonen à la Carte vier twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld met het Wonen à la Carte concept. De in verkoop gebrachte woningen waren een combinatie van een 3-laagse herenhuis met dwarskap en een 2-laagse semi-bungalow met langskap. De achtertuinen van deze woningen grenzen aan water en kijken uit op een glastuinbouwbedrijf. Uiteraard zijn de woningen energiezuinig zonder gasaansluiting en voorzien van een individuele bodemwarmtepomp.

Alle woningen zijn in overleg met de kopers en de architect aangepast aan hun woonwensen. Van de 4 tweekappers zijn er uiteindelijk drie 3-laagse herenhuizen en één semi-bungalow ontstaan. De semi-bungalow met een slaapkamer en badkamer op de begane grond geeft de bewoners comfort voor nu en in de toekomst.
De mogelijkheid tot het verbreden van het herenhuis op alle verdiepingen was voor de toekomstige bewoners aantrekkelijk om nog meer leefruimte te creëren en is bij alle herenhuizen benut. Daarnaast zijn hieronder voorbeelden van woonwensen die door de architect in de ontwerpen zijn verwerkt:

• Het uitbouwen van de begane grond
• Het verplaatsen van de entree naar de zijgevel
• De keuken aan de tuinzijde
• Extra kozijnen/dakkapellen/dakramen
• Verplaatsen van de badkamer
• Een tweede verdieping met extra slaapkamer(s) en bergruimte
• Het vergroten van de vrijstaande berging of deze te vergroten én aan de woning te koppelen

GlasZicht fase 1 in het kort:
– 4 twee-onder-een-kap woningen
– Kavelgrootte van 450 m² tot 510 m²
– Woonoppervlakte gerealiseerd van 137 m² tot 231 m²
– Ontwerp van Fred Dessens van Kampman Architecten
– Gebouwd door Eekhout Bouw
– Prognose oplevering nader te bepalen