Het Rietveld & In Parijsch

14 Bungalows
Culemborg
Meer Minder

Aan de westrand van Culemborg ligt de nieuwbouwwijk Parijsch. De wijk breidt zich vanaf de rivier de Lek in zuidelijke richting uit. Er is al een belangrijk deel van de plannen gerealiseerd. Naast woningen is er een winkelcentrum, brede school, sportvelden, sporthal en een woonwelzijnzorgcomplex gebouwd. De komende jaren worden in het zuidelijk deel van Parijsch nog circa 1100 woningen gerealiseerd.

Op aanvraag van de CV Parijsch heeft Wonen à la Carte een veertiental woningen ontwikkeld voor een locatie aan de rand van de wijk Parijsch nabij de doorgaande weg. Naast een monumentale boerderij worden geschakelde, half vrijstaande en vrijstaande woningen gerealiseerd met een volledig woonprogramma op de begane grond. Iedere semi-bungalow heeft twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

De slaapkamer en badkamer op de begane grond bieden de bewoners gemak voor nu en in de toekomst. Het volume van de woningen is door diversen uitgebreid door het uitbouwen van de woonkamer en vaak ook de slaapkamer of het laten realiseren van een grotere en/of extra dakkapel. Daarnaast zijn er kopers die de badkamer hebben vergroot voor het plaatsen van een sauna. Een tweede badkamer op de verdieping was een woonwens die meerdere malen werd vervuld. Anderen kozen ervoor toch op de verdieping te gaan slapen en beneden een woonkamer met woonkeuken te creëren van bijna 60m2!

Het Rietveld & In Parijsch in het kort:
14 geschakelde, half vrijstaande en vrijstaande bungalows
Kavelgrootte van 230 m2 tot 348 m2
Woonoppervlakte gerealiseerd van 123 m2 tot 135 m2
Ontwerp van Evert-Jan Lemson van BDC architecten
Gebouwd door De Langen & van den Berg
Opgeleverd tweede kwartaal 2020