Hofje van Chopin

20 Eengezinswoningen
Delft
Meer Minder

De selectie van deze binnenstedelijke invulling was gewonnen door wooncorporatie Woonbron mede op basis van de ontwikkeling met het Wonen à la Carte concept. Na een interactief proces met omwonenden is het ontwerp van 20 rijwoningen in drie woonblokken tot stand gekomen. Deze zijn gelegen tussen hoogbouw, eengezinswoningen en het woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan.
Kenmerkend zijn de diepe achtertuinen. Privé parkeerplaatsen zijn aangelegd in een mandelig gebied met een waterbergend systeem waarin overtollig regenwater wordt opgeslagen en geleidelijk aan de bodem wordt afgegeven. Kopers hebben een variatie aan volume uitbreidingen in hun ontwerp laten realiseren; uitbouwen aan de voor- en of achterzijde over één of twee lagen. Samen met de diversiteit aan kleuren metselwerk is een speels straatbeeld ontstaan.
In dit project is een woongroep gehuisvest in vier naast elkaar gelegen woningen. De woongroep bestaat uit vier gezinnen die zich inzetten voor de omgeving. In één van de woningen is een huiskamer voor de buurt waar bijeenkomsten worden georganiseerd.

Hofje van Chopin in het kort:
20 eengezinswoningen
Kavelgrootte van 130 m2 tot 209 m2
Woonoppervlakte gerealiseerd van 107 m2 tot 145 m2
Ontwerp van Evert-Jan Lemson van BDC architecten
Gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid West
Opgeleverd in oktober 2018